Brigada.hr

Tradicionalna humanitarna akcija: Centar Zagreb-Dugave

December 22, 2022.

Centar za pružanje usluga u zajednici Zagreb-Dugave preuredili smo u ugodno mjesto za boravak.

U Brigadi ne prekidamo tradiciju, a posebno kada se radi o našoj blagdanskoj humanitarnoj akciji. Ove smo godine jednoglasno odlučili uljepšati prostore korisnika Centra za pružanje usluga u zajednici Zagreb-Dugave u Župančićevoj ulici. Dom na kraju grada, kako ga često nazivaju, dom je djece i mladih koji su u procesu resocijalizacije i s kojima svakodnevno rade brojni stručnjaci, pomažući im da otkriju svoje talente, sposobnosti i posebnosti, koje su zbog mnogih životnih teškoća potisnuli.

U želji da se u prostoru Centra osjećaju ugodno i sretno, s obzirom da je trenutno to njihov dom, dali smo sve od sebe kako bi im osvježili i uljepšali dnevne boravke i zajedničke prostore novim bojama na zidovima, novim komadima namještaja, novom rasvjetom, podnim oblogama te zastorima i zelenilom.

U samo dvadeset i četiri sata, s ekipom od pedesetak članova, uspjeli smo oličiti preko 1020 m2 zidova, montirati 80 komada namještaja, postaviti 80 m2 podova, objesiti preko 50 umjetničkih radova štićenika Centra i zazeleniti prostor mnoštvom biljaka. Tako je više od 300 m2 prostora Centra zasjalo u novom i veselijem ruhu.Posebnu zahvalu upućujemo ravnatelju, odgajateljima i štićenicima Centra te svim suradnicima na donaciji i pomoći u realizaciji, bez čije podrške ovaj projekt ne bi mogli ostvariti.

Suradnici i donatori: TRIKA, PRIMA, STO, Agencija IMC, ADDE studio, Basileus, Schrack Tehnick, KK Dekorativa, Flora.