Brigada.hr

Tradicionalna humanitarna akcija: Brigada u Puli

December 17, 2020.

Knjižnicu pulske Škole za odgoj i obrazovanje učenika s teškoćama u razvoju preuredili smo u fleksibilan prostor za učenje i igru.

Potaknuti nadolazećim blagdanima, organizirali smo novu, sada već tradicionalnu Brigadinu humanitarnu akciju. Posebno motivirani ove nepredvidive godine u kojoj je sve veći izazov oživjeti blagdanski duh, pomogli smo Školi za odgoj i obrazovanje učenika s teškoćama u razvoju u Puli u uređenju prostora knjižnice i hodnika.

Tijekom dva dana (11. i 12. prosinca) intenzivnog rada, knjižnicu smo preurediliu fleksibilan prostor koji se lako transformira s obzirom na različite namjene, u čitaonicu, u igraonicu, prostor za goste i prostor za predavanja. Knjižnica tako sada ima zonu za učenje, površinu za igru i čitanje, prostor rezerivan za stručnu literaturu i predavanja, te dio odijeljen zavjesom koji može funkcionirati kao spremišni dio (za stolove i stolice) ili se rastvoriti kada je potreban veći prostor za radionice i predavanja.

U želji da stvorimo prostor koji potiče na učenje i igru u ugodnom okruženju, bez jakih senzornih podražaja, koristili smo blage tonove pastelnih boja, fluidne forme i mnoštvo zelenila. U jeku pandemije, uz poštivanje svih mjera i preporuka, uspjeli smo uz pomoć naših partnera uljepšati prostor pulske škole te tako razveseliti učenike s teškoćama u razvoju i njihove vrijedne učitelje i asistente.

Posebnu zahvalu upućujemo profesorima i osoblju škole, tvrtki Ararea na donaciji i pomoći u realizaciji, kao i drugim suradnicima na nesebičnom odazivu, bez čije pomoći bi ovaj projekt bio teško ostvariv.

Suradnici i donatori: Ararea, Basileus, Botanike, IM&C, KK Dekorativa, Medilab ONE i STO