Brigada.hr

PRODUCTIVE

Category
Office
Client
Productive
Year
2023

Productive stands out as one of the most successful IT companies in our region, with its core business revolving around their eponymous product designed for managing agency operations. The operational philosophy at Productive significantly influenced the direction of our envisioned design. Our primary goal was to create a functional space for hybrid work, characterized by a well-thought-out layout and neutral tones.

Across this 700m2 area, we focused on incorporating numerous smaller meeting rooms, totaling 10. We eliminated unnecessary walls, introduced new carpets, and enveloped all meeting spaces in glass. Employees collaborate in four expansive open "intermediate spaces," and three enclosed offices serve as meeting rooms when needed.

In crafting the office layout, we consciously excluded "entertainment" elements to maximize functionality. Through time and experience, we discovered that employees value a functional work environment above all.

At the core of the office lies the social hub – the Fueling Station. As the largest room on the floor, it offers a space for employees to relax, enjoy lunch, or simply socialize. The room's ambiance is enhanced by expansive glass walls providing a breathtaking city view, aligning with our ultimate goal of creating an exceptionally relaxing environment. Subtle, unobtrusive furniture with soft lines contributes to an open and fluid space. Character is infused through understated details in Productive's colors and dynamic wallpaper sourced from Japan, changing hues with shifting light.

Our approach took a departure from the norm. Extensive time was invested in research and communication with Productive's employees to grasp their business practices and habits. Our longstanding acquaintance and personal experience with their product facilitated the creation of a comprehensive understanding of their needs.

To foster a serene atmosphere conducive to work, we incorporated acoustic panels on specific walls and ceilings to absorb sound. Carpeting spans all areas, and heavy curtains further contribute to noise reduction. Additional elements, such as lighting tailored for warmth in social spaces and a slightly cooler tone in work areas, strategically placed plants for both sound absorption and creating visual and psychological barriers, and a selection of natural colors and shades, were all carefully chosen to soothe without imposing psychological or visual burdens.

Credits

Brigada

Damjan Geber (Creative Director)

Zoja Ivanišević (Project Manager)

Petra Ladan (Architect)

Boško Opalić (Architect)

External associates

Cropix (Photographs)

Suppliers and contractors

Basileus d.o.o., Pin tehnika, KK dekorativa