Zrno bio bistro

Zrno Bio bistro se svojom kvalitetnom i bogatom ponudom ističe se među ostalim bistroima diljem Hrvatske. Sigurnost i kvalitetu isključivo ekoloških namirnica osigurava eko imanje Zrno, ujedno i prvo ekološko imanje u Hrvatskoj. Udaljeno svega 55km od Zagreba, u malom selu Habijanovcu, svakodnevno opskrbljuje bistro svježim namirnicama. Preuredili smo postojeći prostor bistroa, naglasili poveznicu s eko imanjem te stvorili topao i pristupačan prostor u kojem će se posjetitelji ugodno osjećati.

U prostoru su korišteni nekonvencionalni materijali u uređenju interijera, s naglaskom na potpuno prirodne, sa što manje naknadnih intervencija. Kao dominantne obloge zidova i stropa korišteni su drvo (uljena jela), laneno platno i juta kojom je obložen cijeli ulazni prostor. Lesonit ploče su poslužile za jelovnike, a drvene daščice koje su bile otpadak od izvedbe zidova iskorištene su za natpise rezervacije stolova ili držače promo materijala. Umjesto klasičnih plastičnih natpisa, većina signalizacije je rukom oslikana na zidu ili juti, a sama ulična reklama je izvedena od čeličnih slova na hrastovoj pozadini, kako čelik nije ničim tretiran on će vremenom hrđati i mijenjati svoj izgled pod utjecajem prirode, a ne čovjeka, baš kako je to i sa svim sastojcima u Bio Zrno bistrou.

tags

Bistro

client

bio&bio

type

interijer

year

2014.

Brigada / Damjan Geber (Kreativni direktor), Ena Tadej (Arhitektica), Ivana Validžić (Voditelj produkcije), Marina Brletić (Dizajner)

Frane Fabris / moja4zida / www.moja4zida.hr

David Pejić (Fotografi)