Ured superjunaka

Infinum, jedna od najuspješnijih hrvatskih softverskih tvrtki, proširila se u novi radni prostor ponad grada. Sama lokacija, kao i uspjeh tvrtke, podsjetili su nas na superjunake, te je ta inspiracija nenametljivo prisutna u korištenim materijalima, detaljima i u cjelokupnom pristupu dizajnu.

Kako je većina uredskog prostora koncipirana kao open space, ukazala se potreba za kreiranjem intimnijih prostorija u kojima se mogu u miru i bez ometanja ostatka ureda, voditi duži poslovni razgovori ili pak razgovori privatnog karaktera. Stoga su u zonama koje često ostaju neiskorištene, tj. hodnici i kutni dijelovi, stvorene dvije 'govornice' koje pružaju mirnije okruženje. Chill zona, koja je najčešće mjesto okupljanja, prilagodljiva je različitim prilikama. Na tribinama zaposlenici mogu odmoriti ili promatrati predavanja i seminare. Modularni stolovi i kuhinja sa šankom u jednom dijelu dana služe za objedovanje, a u drugom, malim razmještajem, postaju mjesto za druženja, zabave i veća okupljanja. 

Konkretan i snažan, a opet ugodan prostorni osjećaj postigli smo jednostavnim oblikovanjem elemenata, bojama, metalnim profilima, svjetlim i tamnim drvetom. Važan element prostora je i unikatno dizajnirana rasvjeta čiji dio su i diskretno inkorporirana LED svjetleća tijela u elementima namještaja. Ona doprinose željenom osjećaju brzine, suvremene tehnologije i «super moći» Infinumovih programera.

tags

Poslovni prostor Dizajn namještaja

client

Infinum

type

interijer koncept

year

2016.

Damjan Geber (Kreativni direktor), Ivana Validžić (Voditelj projekta), Ena Tadej (Voditelj projekta arhitekture), Vlatka Leskovar (Voditelj dizajna), Mia Štajer (Voditelj produkcije)

Petra Kolarec (Arhitekt), Ana Herceg, Casey Harmon, Marko Vukojičić (Dizajneri)

Domagoj Blažević (Fotograf)