Umami - Restoran koji hrani vašu znatiželju

Ako od hrane očekujemo da bude ukusna, onda i restoran treba biti uređen s ukusom, zar ne? Posebno ako je riječ o restoranu čiji sam naziv, Umami, u prijevodu s japanskog znači upravo to – ukusno. Tako je i uređenje novog restorana Umami, inspirirano angažiranjem svih pet osjeta, pod sloganom Nahrani znatiželju. Poticanje prostora na istraživanje, nastavlja se na filozofiju vlasnika kako svako jelo može biti «novo» i drugačije istraživanjem i eksperimentiranjem sa začinima i umacima. U prostoru je trebalo kreirati opuštenu i otvorenu atmosferu, s neočekivanim elementima koji potiču na interakciju. 

Kreativni koncept za dizajn nazvali smo Kreativni labaratorij te nam je isti bio inspiracija za dizajn i definiranje načina korištenja prostora. Cijevi jarkih boja premrežuju stropove te se repliciraju kroz detalje, poput stolica i polica. Ostavljanjem instalacija vidljivima htio se simbolički postići osjećaj otvorenosti, jednako kao i konceptom otvorene kuhinje koja gostima omogućuje promatranje procesa pripreme hrane. Posebno neočekivan element u prostoru interaktivni je zid s mnoštvom kutija ispunjenih začinima s kojima gosti mogu eksperimentirati, kao i s drugim sitnicama poput društvenih igara.

 

tags

Prodajni prostor Dizajn namještaja Interijer Bistro Dizajn

client

Umami

type

interijer proizvod koncept

year

2015.

Brigada / Damjan Geber (kreativni direktor), Marina Brletić (voditelj projekta arhitekture), Ivana Validžić (voditelji projekta), Ena Tadej (arhitekt), Vlatka Leskovar (produkt dizajner)

Manasteriotti & Marić (grafike u interijeru)

Domagoj Blažević (fotograf)