Ulazak u «Jednu hrvatsku priču»

Kako izložiti Adris grupu u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu? Hoteli Lone, Adriatic i Amarin, Adris blok u Rovinju, mrjestilište ribe u Ninu, plaža Mulini Beach, poslovna zgrada u zagrebačkoj Jagićevoj, tvornica u Kanfanaru, Adrisova godišnja izvješća i paviljoni na Weekend Media Festivalu – sve to trebalo je pretočiti u izložbu u povodu predstavljanja monografije Adris grupe naslovljene «Jedna hrvatska priča».

Glavni element dizajna su valjci, već prepoznatljivi iz dosadašnjih postava izložbi koje je smo radili s Adris grupom (Kultura pušenja i WMF 2012.). Valjci oblikuju intimnije i manje prostore unutar većih i posjetiteljima omogućuju da se mirno posvete sadržaju i izoliraju od vanjskih utjecaja.

Ovaj put na platou MSU-a, valjci su varirajući svojim dimenzijama formirali upečatljivu kompoziciju kakva i izdaleka privlači prolaznike da se u nju uvuku. Svaki put pomalo drugačiji, sada su valjci bili razlomljeni i razmaknuti, posloženi kao put kroz «jednu hrvatsku priču».

tags

Dizajn izložbe Instalacija

client

Adris

type

koncept postav izložbe

year

2016.

Brigada / Marina Brletić (voditelj projekta, arhitekt), Damjan Geber (kreativni direktor), Petra Kolarec (arhitekt), Ivana Lišnjić (voditelj projekta)

Domagoj Kunić (fotograf)