Suvremeni obiteljski stan u potkrovlju

Projekt ovog obiteljskog stana je izveden kao adaptacija starog zagrebačkog potkrovlja u suvremen stan za tročlanu obitelj. Prostor je podijeljen u nekoliko cjelina, a posebna pažnja je bila posvećena prostoru dnevnog boravka i kuhinje u kojemu se najviše boravi.

Glavna prostorija u stanu je koncipirana kao prostor za pripremu i konzumaciju hrane, odmor i rad. Sve funkcije su objedinjene u harmoničnu cjelinu i nijedna se ne nameće pred drugom. Brigada je kreirala nekoliko autorskih elemenata koji su upotpunili funkcionalni aspekt prostora. Kuhinja je dizajnirana kao nenametljiv zid, sa otokom koji ima stol na izvlačenje za 4 - 9 osoba. Home-office je ukomponiran unutar police, u punoj širini i visini zida, tako da se ne doživljava kao odvojeni dio prostora. Slučajno otkrivena niša u gornjem djelu zida prilikom rušenja, pretvorena je u prostor za odmor do koje vode ljestve sa skrivenim detaljem vezanja u zid.

U ulaznom prostoru, dizajnirali smo objekt koji objedinjuje funkciju stalka za odjeću i kutije za odlaganje sitnih predmeta. Prostor spavaće sobe podijeljen je u dvije cjeline - garderoba i spavaći dio. Garderobni ormar je istovremeno i pregrada između dva djela prostora, na pozadini ima grafiku izvedenu LED rasvjetom koja osim što tvori atrakciju u prostoru, ujedno služi i kao ambijentalno svjetlo. 

tags

Dizajn namještaja Interijer

client

Mr. Misha

type

interijer

year

2013.

Damjan Geber (kreativni direktor), David Kabalin, Lorenzo Cetina (arhitekti), Simon Morasi Piperčić (dizajner)

Domagoj Blažević (fotograf)

Stolarija Oreški (izvođač)