Novo lice Zavrtnice

Kaže se da čovjek najprije treba počistit svoje vlastito dvorište. Tako smo nekako razmišljali kada smo odlučili izvesti ovu ludu ideju. Ako možemo u red dovoditi prodajna mjesta, valjda onda možemo i vlastiti kvart, pa smo se bacilli na projekt uljepšavanja poslovnog centra Zavrtnica. Krenuli smo od naše, ujedno i zgrade uprave – objekta 10, a uskoro su i ostali susjedni objekti dobili novo ruho. Zanimljivost je upravo to što se ne samo jedna zgrada, već i cijeli blok tretira kao cjelina. Od svih čuda moderne tehnike, odluka je pala na dobro staro bojanje rukom. Kao prvo izmjerili smo cijelu zgradu, nacrtali tehničke nacrte, aplicirali tipografiju, iskotirali sve ključne točke, isprintali dovoljno velike nacrte, sjeli u dizalicu ili se popeli na skelu, označili ključne točke, primili kist u ruke i počeli bojati. Na kraju, zar nije istina da kad želiš da je nešto stvarno dobro napravljeno, napravi to sam.

tags

Tipotektura

client

B.M.V. inženjering

type

koncept eksperiment

year

2013.

Damjan Geber (kreativni direktor), Srđana Alač (dizajner)

Bruketa&Žinić OM / Branimir Sabljić (dizajner)