Brigada na Tjednu dizajna

Na trećem Tjednu dizajna, najvećem događaju u Hrvatskoj posvećenom dizajnu, u suradnji s organizatorima #tdzg osmislili smo postav dijela programa koji se odvijao u Haubi. U gotovo 2000 kvadratnih metara projektirali smo sustav za izlaganje 4 programa: Market - prodajni štandovi, Expo - izlaganje predmeta, Fakulteti - izlaganje studentskih radova, Nordijska kuća - izložba nordijskog dizajna, pozornicu za predavanja te totem za signalizaciju, sve to koristeći osnovne prirodne materijale i optimizirajući izvedbu unutar vrlo ograničenog budžeta. 

Za izradu svih elemenata postava korištene su OSB ploče, letve i palete, projektirane kako bi na najbolji mogući način zadovoljili zadane programe i omogućili jednostavne transformacije. Postamenti se lako prilagođavaju različitim tipovima korištenja: izlaganje predmeta, vješanje plakata, sjedenje, kao kutije za spremanje itd. Štandovi se jednostavnom intervencijom pretvaraju iz prodajnog pulta u primjerice svlačionicu. Izdvojeni element dizajna je Nordijska kuća, izložba dizajna ovogodišnje regije partnera. Insiprirani minimalizmom nordijskog dizajna korištena su bijela platna prebačena preko ovješenih letvi, kako bi se prostor podijelio na četiri cjeline te formirali krovovi kakvi se viđaju u tim sjevernoeuropskim državama. 

Prostornom organizacijom, dizajnom, optimizacijom korištenih materijala i tehnike izvedbe nastao je sistematično organiziran i vizualno efektan prostor, dokazujući da budžet ne mora nužno ograničavati kreativnost ili dosljednost izvedenog rješenja.

tags

Dizajn izložbe Dizajn štanda Scenografija

client

tdzg

type

koncept postav izložbe

year

2016.

Brigada / Damjan Geber (kreativni direktor), Jelena Babić (arhitekt), Ana Herceg (dizajner)